Hai semua. Semalam aku dah sampai Kelantan, tempat lahir aku 21 tahun yang lepas (21 ke??).. Outstation 4 hari di Renaissance Hotel, Kota Bharu. Ni dah kali ke-2 aku datang Kelantan dalam tahun 2011. Dan makanan yang aku akan cari dulu is 'Lok Ching' atau sate ikan. Orang Kelantan tau la kot. Mase kecik2 aku penah makan pas balik sekolah kat Kedah dulu. Pastu dah tak jumpe sampai lah 18 tahun lepas 2. Lame kan.
Lok Ching ni rasa die macam keropok lekor gak sebab ikan kan.Tapi yang mahal sebab sos@kuah die tu.. ada manis (sbb orang Kelantan suke manis2) dan pedas. Kat KL aku lom penah jumpe lagi. Orang cakap kat Cheras ade.. Korang kalau jumpa Lok Ching ni eloklah try. Tak rugi. Harga pulak tengok tempat. Kalau kat bandar ni secucuk 20 sen. Kat tempat lain RM 1 boleh dapat 7-10 cucuk.
Jom tengok ape bende Lok Ching ni..
Lok Ching ni kene bakar dalam masa 1-2 minit
Ni time pukul 7pm. Kejap je nanti habis la stok 2
Lok Ching dengan kuah pedas..nyum3
Ok tu je nak share pasal Lok Ching kat Kelantan ni. Sekali cuba pasti nak lagi dan lagi...
PIKOM PC FAIR 2011 | Kelantan Trade Centre | 28 - 30 Julai 2011
Macam kebetulan pulak timing aku ke Kelantan kali ni. Boleh ada PC Fair kat sini. Last week aku baru serang PC Expo kat PWTC. Macam2 barang diorang lelong. Harga pulak lagi murah dari market price (tengok kat sini).. Kalau ada masa insyaAllah aku akan singgah tengok barang2 best. Untuk maklumat lanjut boleh layari www.pikom.my. Banyak hadiah menarik disediakan.
No comments:
Post a Comment